zaterdag 21 januari 2012

Dolphins

We hebben alle tijd om de blog bij te werken. Het regent al de hele dag, maar veel kan ons dat niet deren want we hebben een knusse, comfortabele studio op het Top 10 Holiday Park in Kaikoura. Gisteren, ook al niet zo'n beste dag maar wel droog, hebben we dolfijnen bekeken. In de oceaan, vlak onder de kust van Kaikura, bevindt zich een ravijn van zeker duizend meter diep. Daar zit zoveel plankton en andere soorten voedsel dat zich hier grote kolonies walvissen en dolfijnen ophouden. Natuurlijk wordt dit fenomeen toeristisch uitgebuit zodat ook wij hebben ingetekend voor een boottrip naar de dolfijnen.
Het duurde een klein uur om met twee kleine, maar snelle boten en alles bij elkaar zo 'n dertig opvarenden (waaronder op onze boot elf met-dolfijnen-zwemmers) voordat we een kolonie dolfijnen vonden. Helemaal gratis was die andere attractie: een nogal ruwe zee die ons als een achtbaan op de Efteling probeerde te vermaken. Gelukkig hebben Julie noch ik last van zeeziekte. Ik had me er van te voren niet zoveel van voorgesteld, maar ik moet zeggen dat het een ervaring was die ik niet snel zal vergeten. De twee filmpjes laten het een ander zien, maar hou in gedachte dat het moeilijk filmen is op een boot die als een notendop heen weer wordt geslingerd.
We hebben ondertussen plannen gemaakt voor de rest van deze reis. Morgen steken we South Island over naar Greymouth aan de Tasman Sea. Daar blijven we een of twee dagen en gaan vervolgens over de Arthur Pass naar de Banks Peninsula bij Christchurch om daar de laatste dagen van de reis door te brengen.


2 opmerkingen:

  1. Gelukkig was er geen storm terwijl jullie op zee zaten. Maar die dolfijnen kunnen er wel een mooi spectacel van maken! Goed reis...

    BeantwoordenVerwijderen